Dr. Lukács Andrea

Közbeszerzési szakjogász

2000-2005 közötti időszakban a Közbeszerzések Tanácsa osztályvezetőjeként a közbeszerzési eljárásokkal kapcsolatos jogi környezet elméleti elsajátítása volt az elsődleges cél, majd 2005-2009. időszakban az Állami Autópálya Kezelő zrt. jogi igazgatójaként a megszerzett tudás gyakorlati hasznosítása történt.

Részt vettem a jogharmonizált, jelenleg is hatályos, többször módosított közbeszerzésekről szóló 2003. évi CXXIX. törvény és végrehajtási rendeleteinek előkészítő munkájában.

Részt vettem az OKJ-ba bejegyzett közbeszerzési referens képzés tematikájának kidolgozásában.

Az elmúlt évek során mind az ajánlatkérői, mind az ajánlattevői oldalon folyamatos közbeszerzési tanácsadást végeztem.

A közbeszerzési tanácsadás mellett célom, hogy oktatás keretében minél több, a közbeszerzési eljárások lebonyolítására képes szakértő segítse a közbeszerzések szakszerű, jogszerű és a közpénzek ésszerű és gazdaságos felhasználását elősegítő eljárások bonyolítását. Hitem, hogy van, aki tudja és csinálja és van, aki tudja, oktatja és csinálja.

Fentiek eredményeként éves szinten több száz közbeszerzési eljárást bonyolításában vettem részt. 2004. óta éves szinten mintegy 300 fő résztvevő közbeszerzési referensi képzésén oktatójaként és vizsgáztatójaként veszek részt.